Zuid-Afrika - Kaapstad en de Tafelberg

Duizelingwekkende hoogte

33_zuid-afrika_blog_2013-bAls een indrukwekkende reus waakt de Tafelberg over Kaapstad. Hoe dichterbij we komen, hoe kleiner ik me voel. “We gaan echt naar boven hoor”, benadrukt Jeroen bij het zien van mijn vertwijfelde blik.”Je gaat nu toch niet afhaken, hè?”

‘Sweefspoor’ geeft het bord voor mijn neus aan. Bij ons noemen ze het een kabelbaan, maar de uitwerking op mij blijft hetzelfde. Het zweet breekt me aan alle kanten uit. Jeroen pakt mijn hand stevig vast als we aansluiten in de rij; volgens mij is hij bang dat ik er vandoor ga en dat gevoel is niet geheel onterecht. “Held”, mopper ik in gedachten tegen mezelf.

Op weg naar boven sluit ik mijn ogen; het lijkt een eeuwigheid te duren voordat we er zijn. Maar eenmaal bovenop de Tafelberg word ik ook nog op de proef gesteld; ruim een kilometer boven de grond is even slikken. Ik heb wel een uurtje nodig om te wennen aan de hoogte. Over de rand kijken lukt me niet zonder misselijk of duizelig te worden, maar in de verte kijken wel. Gelukkig maar, want het uitzicht is absoluut de moeite waard!

29_zuid-afrika_blog_2013-bAan de ene kant woeste rotspartijen, aan de andere kant rode en blauwe vlakjes; daken van huizen en zwembaden. Als ik de kleine hagedissen bestudeer die tussen de rotsen wegschieten, hoor ik het geluid van een helikopter. Ik ben me weer zeer bewust van de hoogte als ik niet omhoog, maar omlaag moet kijken om ‘m te zien!

Benieuwd naar de foto’s van Zuid Afrika

Lees ook de andere blogs over Zuid Afrika

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *